BAHAN-BAHANNYER:
1 ekor ikan siakap
3 batang serai- dihiris nipis
1 biji bawang besar potong bulat2
2 biji tomato di potong2
3 inci halia juga dhiris nipis
4-5 biji cili padi dipotong2
2-3 tangkai daun suup dihiris
2 sudu besar perahan limau nipis
2 sudu sos tiram
1/2 sudu kecil serbuk lada hitam
Hiasan sedikit hirisan daun sup
Cara-cara membuatnyer:
1. Ratakan ikan dengan sos tiramdan sedikit serbuk lada hitam. Masukkan dalam bekas untuk mengukus dan perap selama 5minit2. Sumbatkan sedikit halia, sedikit serai dan perahan jus limai nipis dalam perut ikan
3. Kemudian masukkan semua bahan-banhan selebihnya bersama dengan ikan.
4. Kukus ikan sampai masak
5. Hiaskan dengan hirisan daun sup
Sumber: FB Buku Resepi... Tq
Yg ini Kak Cza buat hmm...hehe...hirisan daun sup pun xde..tapi rasa dia oklah jugakkan..hehe...Akak siap tambah bawang putih ckit..hihi..Nampak cam menarikkan tapi Alhamdulillah licin jugak..hihihi...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan