Ahad, 29 Disember 2013

Anakandaku Along...Muhammad Nabil Farhan

Hmm... tahun ni along masuk tahun 6..risau juga akak..Udah tentulah nak UPSR kan??
Almaklumlah diakan murid kategori yang sedang2 saja...Berbanding dengan anak2 rakan2 pendidik yang lain, berbeza tahap kebolehannya...Ish..ish x baikkan ibu banding2kan dengan anak orang lain...hehe...
Hmmm tak per lah long..buat yang terbaik apa sahaja yang dihadapi dalam hidup ini..Yang penting ALLAH sentiasa di dalam hatimu itu..Amin.. UPKK lepas (Ujian sekolah agama Jabatan Agama Islam Melaka)..Along hanya dapat 5A daripada 8A...2B dan 1C...Syukurlah...Apa nak kata...itu bukanlah usaha dia yang sebenar..kalau dia fokus lagi ...mungkin...mungkinlah kann...lebih baik lagikan..hehe...Along ni memang sukar nak fokus pada satu titik...chewah..terkeluar plakss..ayat2 cemni...Dalam kepala otak dia main game jer...huhuh camno nak wat tu...Akak ada suruh dia baca Quran hari2..untuk mencergaskan otak tuh...Tapi kadangkala buat, kadang2 idok..yeler akak pun sama....kadang2 jer buat..huhu..silap akak ler yer..Insha ALLAH tahun depan dan seterusnya mesti amalkan pembacaan ayat Quran setiap harilah kan ..kalau boleh...Untuk menjamin masa depan dunia juga akhirat...Solat pun mesti sentiasa diingatkan...Hmm..kalau tak disuruh takder dibuatnyer..Penat akak membebel..hehe..Mr Hubby jarang membebel..Hanya tegur jer..dia dah bangun...Ni ha kak yang terhegeh2 membebel kat diorang...Tapi biar penat di dunia..jgn merana di akhirat kan..huhu..

Apa yang akak harapkan,semoga Along dan rakan2 akan berjaya dalam peperiksaan yang akan mendatang tak kira  dunia dan juga akhirat...dan menjadi hamba ALLAH yang taat...anak yang baik, dan pelajar yang bagus..Semoga segala impian menjadi kenyataan..Amin
Bujang akak..hehe

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini