Selasa, 23 Julai 2013

Anugerah dari ILAHI...

Setelah menunggu lama, akhirnya lahirlah anakku yang keempat  pada tanggal 11 Ramadhan 1434h bersamaan dengan 20 Julai 2013 setelah lewat seminggu daripada tarikh jangkaannya 12 Julai 2013... Namun begitu kelahiran ini adalah secara induce atau paksaan...Kelahiran adalah normal tapi sebab dah dimasukkan ubat, kelahiran kali ini tersangatlah menyakitkan sehingga aku meraung2 dalam labour room mengucap dengan nama tuhan yg satu...Anak pertama dan kedua dulu juga normal dan secara alami (gesaan biasa) tapi anak ketiga dan keempat bila melahirkan bayi akibat induce/masuk ubat, mengakibatkan kesakitannya berganda2...bisa yang tidak terhingga...Apapun alhamdulillah...segalanya selamat...masuk labour room pukul 10, pukul 12.16 aku melahirkan seorang puteri berjisim 3.52kg...Syukur kepada Allah kerana telah memberikan anugerah yang terindah di bulan Ramadhan yang penuh berkah ini..


Kepada puteriku,  Nur Zara Adelia....selamat lahir ke dunia yang fana ini semoga dirimu menjadi insan solehah yang berguna kepada agama,bangsa dan negara...serta berjaya dunia dan akhirat..amin

Khamis, 18 Julai 2013

Overdue...hmm...berdebor-debor



Hari ni kandungan sudah masuk 41 minggu...sudah seminggu overdue...Sepatutnya 12 Julai tapi masih belum ada rasa nak bersalin...Hari ni aku kena warded..tak taulah apa nak jadi...Sedih pun ada...Mungkin sedang diuji oleh YANG MAHA KUASA...Nasib baik da ambil cuti awal..dah masuk 2 minggu dah...Walaupun begitu kerja sekolah pun masih dibuat...ada jer call suruh siapkan itu...ini ....macam2 da..guru ganti aku pun asyik call jer tanya itu ini..Pergh nasib baik aku ni masih leh sabar..hehe...

Aku berdoa semoga semuanya dipermudahkan...Hikmahnya da masuk 9 hari puasa...tapi tak tau hari ni boleh tahan ke tidak...Baby still bergerak dalam prot...Suker kot dok dlm prot aku yang besor ni...huhu...Takot juga nak gi spital ni...berdebor-debor rasanya.... Semoga selamat semuanya...Harap2 baby dan aku ok nanti AMIN...

Selasa, 9 Julai 2013

Maher Zain - Ramadan (Malay - Bahasa Version) | Official Music Video



Sungguh indah bait-bait lirik yang begitu puitis dari saudara Maher Zain...

Salam Ramadhan buat Muslim Muslimat di mana sahaja anda berada... Semoga Ramadhan kali ini membawa keberkatan, rahmat serta hidayah yang  berpanjangan  dari YG ESA buat kita semua..Insya ALLAH...Amin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini