Sabtu, 15 Jun 2013

Cuti Pertengahan Tahun 2013

Walaupun cuti pertengahan tahun sudah berlalu..Inginku bercerita mengenainya...Masa tu Emak  masih di hospital..Apa nak buat ujian dari ALLAH untuknya...Mr Hubby pulak ajak balik ke kampungnya di Jeli Kelate...Aku dalam keadaan boyot ni serba salah juga...yelah mana nak tinggalkan emakku yang sakit lagi dan dengan ajakan si suami..namun memikirkan dah lama tak balik melawat ibu mertuaku yang juga da tak berapa sihat lagi..aku mengambil keputusan untuk balik ke kg suamiku..uhuks..23 Mei - 5.30 ptg...sesudah balik dari sekolah terus bersiap2 untuk bergerak pulang..Emak dan abahku memang da tahu..masa melawat da beritahu awal2...diorang pun suruh balik...Kami ikut jalan KL (MRR2)..memang jammed gila...almaklumlah bersaing dengan org baru balik kerja...2 jam kat kl jer...bila dah lepas daripada tol gombak tu..dah lega...kami teruskan perjalanan ikut Bentong - Raub -Kuala lipis -Gua Musang - Dabong- akhirnya sampai kat rumah kak ipar...(sebab mek kat situ) dalam kul 3.30 pagi... MrHubby memandu sorang jer...dia memang x kasi aku memandu...Aku pun x kisah..
Kita balik kampung tak lama dalam 5 hari...merayap sampai Kota Bharu...Gi Pantai Cahaya Bulan..kira sambut birthday girl (5 tahun)dan annversary aku dan Hubby yang ke 12 kalinya....di bawah adalah gambar2 bercuti ari tu...

Indahnya PCB KB
Sedapnya sotong and ikan kembung goreng tepung...
Bersusun cantik makanan bergoreng tepung..

Deme ni sibuk makan etok tak sedor kiri kanan dah...huhu..oit..makan tududukler..huhuh..
Seronoknya Nina...


ABC ada buah kabung ..sodap tuh..
Abes dah...huhu..konyang..

Masa nak balikMelaka..Nina sedih banget nak berpisah ngan toknyer..
Kenangan 27 Mei 2015 anak-anak bersama toknyer dan pok sedara  serta sepupunyer..




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini