Khamis, 21 Jun 2012

Handphone...mmm

Minggu lepas, aku telah kehilangan hp kesayangku ketika  makan di sebuah kedai makan dekat sekitar Cheng.., Hp W660i aku tu,  dibeli oleh Mr Hubby semasa hp K530i ku jatuh dalam lubang jamban SKPR (kenangan pahit...beli RM800 tuh duit sendiri)..Memang aku ni ada sakit mental kot..selalu barang hilang...sebab kecuaian melampau...Mr Hubby da tau da perangai buruk aku ni..dan dia yang sentiasa waspada dengan barang2 penting aku...Sebelum kehilangan MrW660i, tu aku ada beli  Mr Samsung Galaxy Mini tahun lepas...jd aku ada 2 hp...Sejujurnya aku lebih suka pakai Mr W660i sebab ia sempoi, tahan lasak..dan yg tak menahan tu..bunyi ring tone tu aku da set bunyi kucing mengiau..comel giler bunyi kucing mengiau tau..ahakkkss (jangan loya yer kengkawan)...Semua org da menyampah dah dengar bunyi ring tone tuh..sebab geli geleman kata depa..mmm..entoh ler...Yg...menyakitkan hati tuh..org yang jumpa tipon tu..siap anta mesej yg aku pernah hantar kat Mr hubby, dia resend balik kat Mr Hubby...dalam kul 12 mlm..(Hilang kul 9.30 mlm.).Itu pun aku tak sedar da hilang..sebab sok pagi nak pakai tgk dah tak der..huk..huk..huk..
Duit ada RM58, sebab pakai top-up. habis .licin...itu pun bila Mr Hubby pergi Maxis  suruh block simcard tuh..perghh..licik itu makhluk ..sekejapan dia sudah transfer duit hp ku ke tipon dier...

Ni yang hampir hilang...huhuhu..Kalau hilang..takdelah aku hp lg selepas ni..

Ni baru hilang kat kedai makan..keciciran akibat kecuaian..

Yang ni hilang sebab masuk lubang jamban..haha..letak dalam poket baju lagi...!!
Ni tadi masa nak pakai hp..aku tgk xder...cuba tipon..kot ada kat umah atau dalam kete..pun senyap sunyi...Gamaknya mesti..tinggal kat sekolah...Apa lagi minta izin Mr Hubby( dia tgh keje mlm) untuk pergi sekolah dalam pukul 10:30.. Sampai sekolah..jumpa pak guard tuh...minta izin masuk sekolah...pergh..nekad cari kat kawasan kantin tempat aku letak buku..seram seh..gelap..cecepat bukak lampu..sah memang ada celah buku kat situ..Fuhh..selamat...kalu tidak..wajah kesayangan hamba mesti bebel kali ni di atas kecuaianku yang ke berapa ribu kali tah sepanjang hidup bersama...hehe... Alhamdulillah..berjaya melepasi ujian ALLAH yang sedikit ini...Terima kasih ALLAH..sebab masih ada rezeki hambaMU ini..Semoga ia tidak akan berulang kembali..AMIN...11 tahun lepas pernah hilangkan hp Mr Hubby  jenama Siemens...Yang kelakar hp mr hubby yang model NEC ..lama banget dia pakai,  lebih kurang 15 tahun lepas dia pun masih ada lagi tapi da rosak....Cermatnya dierrr...

2 ulasan:

  1. assalam mama syaza..acik pernah hilang sekali..lepas tu..takut sangat..h/phone dok dalam h/beg je..jarang letak diluar dah..

    BalasPadam
  2. Ye ke acik..mama kenalah ikut cara cam acik tuh..suda pakai terus masuk dalam beg...hehe..thanks acik...

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini