Selasa, 27 Mac 2012

Kem Jati Diri Di Tropical Fruit Farm, Sungai Udang Melaka

23-25 Mac lepas sekolahku telah mengadakan Kem Jati Diri atau kata nama lainnya kem motivasi khas untuk meningkatkan keyakinan para pelajar tahun 6 yang akan menduduki peperiksaan UPSR  bakal mendatang....Lokasi kali ini sama seperti tahun lepas iaitu di Tropical Fruit Farm Sungai Udang Melaka..Apasal lah Melaka ni suka sangat letak nama omputeh  ha??? Nyampess...
Berbalik kepada lokasi ini, ia amat menarik memandangkan kehijauan kawasan ini yang pasti memukau sesiapa yang datang..Terdapat chalet dan asrama sebagai penginapan..Bebudak ni nama jer  pergi kem tapi tidurnya di chalet... Agak selesa chalet atau asrama di sini...Bilik yang diduduki terdapat katil double decker dan tilam tambahan. Satu asrama boleh memuatkan lebih kurang 30 orang dalam satu masa. Dengar kata kawan ku kat ctu pun ada chalet untuk famili... Harganya dalam RM90...Ada aircond dan TV disediakan... Dalam kawasan Tropical Fruit Farm ini ada macam-macam tumbuhan dan buah-buahan serta bebunga yang boleh didapati..Binatang seperti unta, kancil, ostrich pun ada...kalau nak makan pun boleh buah-buahan sebab da masuk dalam pekej..Tapi aritu satu buah pun tak nampak...anggur pun tadak buah...lagipun aku tak merayap banyak tempat tak sempat beb..hehe...ada kerja menanti...
Di bawah adalah antara foto-foto menarik (chewwah) semasa berada di sana..

Ish..terbaliklah plak..camno nak betui ni...

Banyaknyer bunga teratai...yuuhuu..I like...



Replika Stadhuyst, bersama Puan Normala...kawanku..hihi ayui gitu..


Replika raga sia...

Dalam asrama....

Murid-muridku di hadapan asrama...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini