Jumaat, 2 Disember 2011

Penang Mai Da..2011


Yeah...cuti panjang bermula kembali...Tapi aku cuti sekejap jer...banyak kerja woo..tak lama lagi nak exam..belum baca amende lagi..hahaha...Ini nak ceciter sikit sajer...nak buat cerita....Cerita pasal  25-27 November lepas aku dan mucuk2ku...telah pergi melawat negeri yang comel seperti mana diriku..cheh..ceh..ceh..perasan plak..hehehe..apa lagi..Pulau Pinang Pulau Mutiara yang dah lama tak ku kunjungi...Kali terakhir sampai di sana lebih kurang 3 tahun yang lepas (2008)...tapi masa tuh tak dapat berjalan sangat sebab pergi 2 hari semalam jer...tak puas hati sebab ada hal yang lebih mustahak masa tu yang perlu diselesaikan...huhuhu..
          Kali ni pergi sana pun tak puas jalan lagi...masa suntuk..hanya dapat pergi Bukit Bendera dan 'round island' jer...Tempat menginap kitaorang ialah di Tanjung Bungah Beach Resort  sama seperti tiga tahun lepas jugak...Kat sini oklah jugak tempat dia menarik dan lokasi dia hampir dengan semua kemudahan yang ada
seperti pusat membeli belah, pantai yang indah, dan lain-lain lagilah... Masa kat hotel ni...terpaksa berebut lif dengan baba nyonya yang mengadakan convention baba nyonya dan peranakan seantaro Malaysia gituh...Ramai yang datang. Pakai baju kebaya lagi tau cam2 kaler..cantik tau......Dengar jgk macam2 persembahan yang dibuat..tapi tak teringin pulak nak perginyer....Convention tuh diadakan selama tiga hari..Rasa rugi pulak tak merakamkan gambar diorang yang cantik2 dan glemer gitew kan... Esoknya masa kat lobby hotel, terserempak dengan Ketua Menteri Pulau Pinang...Lim Guan Eng...Baik jugak orangnya..peramah dan tak sombong...Dia lalu depan kitaorang terus dia salam and say hi. good morning...senyum lagi...Tapi masa tuh tak sempat lak nak amek gambar sama..Dulu Jumpa Datuk Mustapa Mohamad sempat juga bergambor sesamer...tapi takperlah....Takder rezeki...Kat bawah ni..beberapa keping gambar sewaktu kita orang berada di sana...hohoho...


Mai masuk tanjung..hahaha

Bandar warisan dunia Unesco..sama cam negeriku Melaka..yang indah gitew...


Tanjug Bungah Beach Resort berhadapan dengan pantai yang indah dan memukau


Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng..hadir ke TBBR untuk merasmikan konvensyen Baba Nyonya  yang diadakan di sini...

Berada di hadapan lobby TBBR

Ramai pengunjung sedang beratur untuk membayar tiket masuk ke kereta kabel untuk ke Penang Hill..

Di dalam kereta kabel....hohoho..best

Dah sampai puncak..suka ati along dan angah...hehe

Cayang2 semua bergambor berlatar  belakangkan..nama Bukit Bendera..yeyeye...


Ni pulak kat Teluk Bahang..best dan nyaman gitew..
Ruang transit untuk ke kereta kabel....sengetlah plak..hehe

Laluan kereta kabel....tinggi tau...

Kat depan kereta kabel...baru gitu...dulu masa naik 15 tahun dulu..buruk  amat..hehe


Pandangan dari pintu depan Bukit Bendera

Teluk Bahang lagi...

Tak masuk pun..bergambor jer..hehe...dulu pernah datang Teluk Bahang ..untuk camping ..Program Luar Maktab...


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini