Ahad, 26 Disember 2010

Exam...n school...

Periksa lagi sehari...baca pun macam tok leh ingat jer..harap2 bleh buat yg terbaik kali ini...Lagi berapa hari nak naik sekolah..Mesyuarat kali ni macam tahun lepas jgk tak dpt attend sebab periksa...Nasib baik GB memahami..Nak wat camno  dah itu takdirnya...30 hb ni plak kutip yuran skolah...Anak tengah plak ada orientasi tahun 1...Dia kena jalani ujian diognastik..Aku doakan dia buat yang terbaik untuk masuk ke kelas yang terhebat tahun 2011 di SK Paya Rumput nih.... 31hb  gotong royong pun tak dpt pergi sebab periksa last paper....Ingat kan lepas periksa ni terus nak jln2 kat kl..tdo sana kot..ke tgk hubby dululah...Kesian kat hubby, cuti 2 hari ni pi sambung belajar balik dari pagi sampai petang...Hubby kata dia nak tambahkan ilmu dalam business...Dia ambil Business Management di bawah kelolaan  UUM...Selamat menuntut ilmu kembali teman hidupku...hihi..mesti penat belajar tuh..Almaklumlah otak dah masuk kategori veteren nih...hahaha..sama cam aku jgk...

Rabu, 22 Disember 2010

Kenangan dulu...sekolah pertama ku posting

Baru-baru ni pergi Johor singgahlah kejap di sekolah pertama aku posting selepas keluar maktab tahun 1998, Januari...iaitu...SK Larkin 1, JB...Banyak pembaharuan dari segi fizikal yang aku dapat lihat..Tapi aku tak masuk pun sekadar ambil gambar dari luar sahaja...Dulu sekolah ni bangunan pejabat dier betul2 mcm zaman purba tapi alhamdulillah dah berubah kepada bangunan yang gah dan menarik...Rindu dengan kenangan bersama-sama sahabat sama mengajar dulu yang hanya ku temu di Facebook ajer...huhu.
Bangunan baru...dulu bangunan pejabat lama buruk giler...
Pintu depan...

Masa transfer  balik Melaka dulu , bangunan ni baru jer naik rangka...

Cuti oh cuti...

Isk...isk..dah lama tak update blog nih..Dah bersawang dah..bukannya apa, aku ni malas nak menulis hari2 macam Blogger Popular Hanis Zalikha tuh.. Lagipun life aku bukannya menarik sangat..Hidupku simple sangat...hehe...Cuti tahun ni rasa macam tak cuti jer...Yelah aku tetap dengan assignment dan exam yang akan mengiringiku sewaktu cuti nih...Assignment dah anta online arituh... cuma peksa lambat sikit, 12, 28, 31 Disember nih... Buku baca tak baca jer...Anak-anak plak dengan program mengaji dan tuisyen... Almaklum lah anak sulungku resultnyer merudum baru-baru ni( final exam ). Sungguh menyedihkan daripada kelas kedua turun ke kelas ketiga...Kat skolah ni..ada 4 kelas...Kelas ketiga kira kelas hujung jgklah..Malu aku kat kawan2 tapi nak wat camno kan aku redha jer...Anak aku yang kedua plak nak masuk tahun satu tahun depan..Pun aku pulun tuisyen BI bagi kat dier sebab...risau kat skolah aku mengajar ni bdk2 dier bleh tahan...Banyak saingan wooo bebudak nih...Walaupun dia dah pandai baca hari2 aku training angah ni membaca...naik bosan dier..almaklumlah budak lelaki...asyik nak main je kerja dier..hihihi..biorkan...aku kasi dia belajar pepagi jer...petang2 diorang sumer aku keluarkan dari rumah dan pergilah korang kayuh basikal puas2..Aritu aku dah bawak diorang gi jenjalan kat Johor Bahru dan Desaru, Bandar Penawar yang terletak di Kota Tinggi...Kira2 percutian hujung tahunlah..Nasib baik..encik hubby cuti..hihihi..gumbira bebudak nih. Tu jelah tempat bercuti kitaorg..Hajat di hati lepas peksa nih plak nak pegi KL plak..Sajer jer jenjalan..Tp tak tahulah encik hubby ada kelas atu kerja ke tidak.. Maklumlah encik hubbyku dah belajar balik hihihi..Kesian dah tuer2 blajar.. Dia ambil course business management..lari daripada bidang dier sebelum nih...mechanical...hihi... Selamat berjaya teman sejatiku....Semoga menjadi insan cemerlang dunia dan akhirat.. Di bawah ni gambar -gambar percutian di Desaru arituh...
Pantai Desaru

Penginapan di Desaru Damai Beach Resort

Angah (Nabil daniel)

Adik (Nur Syaza Irdina)


Along ( Nabil Farhan)

Ungu - Surga Mu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Logo Design by FlamingText.com
Logo Design by FlamingText.com
Terdapat ralat dalam alat ini